Mode in Antwerpen

De stad Antwerpen heeft een van ’s werelds oudste academies en een van de meest geronmmeerde modecolleges. Veel alumni van de Antwerpse modeafdeling van de Konkinklijke Academie voor schone kunsten behoren tot de top van de internationale modewereld. 1 keer per jaar, in juni, presenteren de huidige modestudenten hun creaties tijden de show. Daarnaast is het MoMu, het Antwerpse modemuseum, een absolute topper voor modeliefhebberen uit het binnen- en buitenland, waar elk jaar 2 thema-shows worden georganiseerd, waarbij de aandacht wordt gericht op een onterwerper of een uniek aspect van de mode. Er zijn verschillende modesteden in België.

De stad is trots op workshops en winkels van modetalent uit Antwerpen en andere plaatsen. Voeg daarbij de trendy flagship stores en exclusieve winkelconcepten, en je krijgt vrijwel een compleet beeld van mode in Antwerpen. Dankzij al deze facetten wordt Antwerpen als een uitstekende mode-en winkelstad beschouwde, en terecht.

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen…

De winkels in Antwerpen behoren bij de beste in België. Als je de Engelstalige gids erbij neemt van ‘Antwerp Fashion Walk’ dan ontdek je makkelijk de beroemste en origineelste modewinkels, langs verschillende routes. Je kan je ook laten inspireren door de FB community : “Antwerp Fashion”.

Ga eerst naar..

De eerste route van ‘Antwerp Fashion Walk’ verkent de buurt rond de ModeNatie die bekend staat als ‘het hart van de Belgische mode’. Dit is gekomen sinds dat Dhr. Van Noten zijn “Modepaleis” heeft geopend in de Nationalestraat. Hierdoor zijn er ondertussen al verschillende winkels en ontwerpers met een avant-garde profiel rond deze plek neergestreken. Zoals de Kammenstraat, wat een zijstraat is van de Nationalestraat, is momenteel de place to be als je op zoek bent naar winkels met de laatste nieuwe streetwear collecties.

Ga erna naar..

Al een tijdje wordt Het Zuid beschreven als het meeste trendy stadsdeel van Antwerpen. In dit museumdistrict (wat zich op loopafstand bevindt van de ModeNatie) vind je tal van unieke restaurants, designwinkels en andere leuke plaasten. Zelfs winkels met vintage en antiek. In dit district van Antwerpen kan je ook de winkel van Ann Demeulemeester vinden. Nadat je dit deel van de toer hebt bezocht, is het de moeite waard om terug te keren via de Kloosterstraat. In deze straat kan je allerhande mode-, tweedehands en vintage winkels vinden. Dit is een van mijn favoriete plekjes om leuke koopjes te doen. Mensen weten soms niet wat ze wegdoen. Als je een leuke lijst zoekt met allemaal unieke en exclusive merken van casual tot chic.

Dan.. historische centrum

Deze derde route leidt de bezoeker door het historische centrum dat nog steeds wordt gedomineerd door de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en het art deco KBC Tower (Boerentoren). Dit gebied ligt tussen de Groenplaats en de Grote Markt. Dit is zeker de moeite waard als je wat meer van de historie van Antwerpen wil zien.

Meir en Leien

De Meir is de belangrijkste commerciële winkelstraat van Antwerpen en huisvest de meeste internationale kleding- en schoenenlabels. Deze grote straat domineert de vierde route. Sinds enkele jaren krijgt de Meir een extra verfijnde toets met de vernieuwde en glorieuze stadsfeestzaal.

Hoe doen we dit nu allemaal?

Er bestaat een App om deze routes gemakkelijk te doen met je telefoon.

Google PlayApple Store.

Klik op bovenstaande link om hier gebruik van te maken. Wij raden u aan om een van de bovenstaande links te gebruiken om de applicatie te downloaden op uw mobiele telefoon. Dit zal alles makkelijker maken om de route van Fashion in Antwerpen te volgen.